Bonaire

Van Huffelen annuleert pikant bezoek aan Bonaire

Den Haag – Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen heeft haar werkbezoek aan Bonaire geannuleerd. Zij zou vanavond van Curaçao doorvliegen naar Kralendijk, maar ze keert “wegens urgente werkzaamheden in Den Haag” rechtstreeks terug naar Nederland.

De bewindsvrouw ontloopt daarmee een confrontatie met de Eilandsraad die van plan was haar aanwezigheid aan te grijpen om forse kritiek te spuien op het als “eigenmachtig” betitelde optreden door de WolBES en FinBES “eenzijdig” te willen aanpassen. De staatssecretaris laat via haar woordvoerder weten zich niet in de verwijten te herkennen. De Eilandsraad wil dat de Kamer de herziening controversieel verklaart.

Voordat Van Huffelen later vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam stapt, zal zij nog in Willemstad het decreet uitspreken waarmee de Nederlandse regering leider van de Curaçaose slavenopstand van 1795 Tula rehabiliteert. Dat zou zij eigenlijk gisteravond doen, maar de ceremonie werd wegens noodweer afgelast.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.