Landspakketten houden klein legertje Haagse ambtenaren van de straat

Den Haag – 28 rijksambtenaren houden zich fulltime bezig met duwen en trekken om beweging te krijgen/houden in de uitvoering van de Landspakketten van Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris Van Huffelen op vragen van de Tweede Kamer over de begroting Koninkrijksrelaties/BES-fonds. Naast de genoemde 28 ambtenaren van wie er 5 in de Cariben zijn gestationeerd, worden ook nog externen ingehuurd, maar over de hoeveelheid zegt de bewindsvrouw niets.

De ingezette ambtenaren maken deel van de zogeheten Tijdelijke Werkorganisatie (TWO) die door BZK – bovenop de bestaande Directie Koninkrijksrelaties – is ingesteld ter voorbereiding van de Caribische Organisatie voor Hervorming en Ontwikkeling die er nooit is gekomen. Het woord ‘tijdelijk’ in de naam is overigens betrekkelijk: vanwege de trage voortgang van de hervormingen (met name op Curaçao) is de levensduur van TWO tenminste tot 2027 verlengd.

Lees HIER de antwoorden van Van Huffelen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.