Eilandbestuur Bonaire koopt Plantage Fontein

Kralendijk – Het eilandbestuur is eigenaar geworden van Plantage Fontein. Voor de aankoop is een bijdrage gekregen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal-Zeggelink zal woensdag samen met het Bestuurscollege het hoe en waarom toelichten.

Fontein wordt door de kenners beschouwd als een verborgen parel. Een bijzonderheid van de voormalige plantage is een zoetwaterbron die gevoed wordt met water vanaf het kalksteenplateau van Montaña. Het water valt in een grot naar beneden en wordt opgevangen door oude irrigatiebassins. Door de aanwezigheid van zoet water is er een groene oase ontstaan waar zich bijzondere vogels en reptielen ophouden.

Hoewel vrijwilligers van tijd tot tijd onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, verdient het gebied vanwege zijn grote ecologische waarde professioneel beheer.  

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.