Curacao

Deadline Ennia-deal zonder akkoord verstreken, maar aanbod Nederland nog niet van tafel

Den Haag – De door staatssecretaris Van Huffelen gestelde deadline voor de redding van Ennia is verstreken zonder dat een akkoord is bereikt. Het aanbod van Nederland via een lening van 600 miljoen euro aan Curaçao en Sint Maarten het pensioen van 30.000 polishouders veilig te stellen is zaterdag verlopen zonder dat de partijen het eens zijn geworden over de voorwaarden.

Uit een summiere verklaring van het ministerie van BZK kan worden opgemaakt dat het aanbod daarmee nog niet van tafel is. Een woordvoerder laat weten dat “van beide kanten hard wordt gewerkt” om het alsnog eens te worden. Van Huffelen, die zaterdag op Sint Maarten is aangekomen, reist morgenavond door naar Willemstad. “Dinsdag zijn we op Curaçao en hopen we de gesprekken af te ronden”, aldus de woordvoerder van de staatssecretaris, die er aan toevoegt in dit stadium geen verdere mededelingen te doen.

Naar verluidt is het de regering van Curaçao die dwarsligt. Minister-president Pisas stelt dat zijn land niet zou moeten opdraaien voor het wanbeleid bij een particulier bedrijf en vindt dat de rekening bij het Koninkrijk (lees: Nederland) moet worden neergelegd. Sint Maarten zou, zij het morrend, wel akkoord zijn. Ook al omdat er geen andere keuze is: zonder akkoord over het Nederlandse aanbod, zullen 30.000 verzekerden tot 80% op hun pensioen worden gekort.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.