Saba viert geboorte van eerste kalf in 20 jaar

Saba – Wat voor Europees Nederland met zijn ruim 3,5 miljoen koeien zelfs geen klein nieuws is, is voor Saba van grote betekenis: de geboorte van een kalf, voor het eerst in bijna 20 jaar.

“Een historisch en opwindend moment”, aldus de lokale overheid. “De geboorte van dit kalf is niet zomaar een krantenkop, het is inspiratie en belofte van hoop voor de toekomst. Het onderstreept de kracht en volharding van de Sabaanse gemeenschap.” Trotse eigenaar van zowel de moederkoe als het net geboren stierkalf is Aneuris Hassell uit Windwardside: “Het is een ongelooflijk moment. Dank aan allen die hebben geholpen. Dit kalf brengt vreugde aan mijn familie, en ik hoop dat het onze kinderen laat zien dat landbouw belangrijk is.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.