Den Haag optimistisch over Ennia-deal

Den Haag – Met de deadline (morgen) in zicht, is er nog geen bestuurlijk akkoord over de zogeheten Ennia-deal. Toch toont het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zich optimistisch: “We hebben er goede hoop op dat we eruit gaan komen”, laat de woordvoerder van staatssecretaris Van Huffelen op vrijdagochtend weten.

Waar dat optimisme op is gebaseerd is onbekend. Vooralsnog zijn er geen signalen dat Curaçaos minister-president Pisas van standpunt is veranderd. Hij vindt dat het Koninkrijk (lees: Nederland) de leeggeroofde pensioenkas van Ennia moet aanvullen. Morgen verloopt het aanbod van Van Huffelen om Curaçao en Sint Maarten 600 miljoen euro te lenen. Daarmee kan worden voorkomen dat 30.000 Ennia-klanten tot 80% gekort moeten worden op hun pensioen.

Het niet bereiken van een bestuurlijk akkoord heeft ook consequenties voor de hoogte van de rente die Curaçao en Sint Maarten moeten betalen over de te herfinancieren coronaleningen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.