Tweede Kamer wil reactie Van Huffelen op handelen OM in Ennia-schandaal

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties wil een reactie van staatssecretaris Van Huffelen op het optreden van het Openbaar Ministerie in Willemstad bij het Ennia-schandaal en de mogelijke stembusfraude op Sint Eustatius.

Het OM baarde vorige week opzien door na een eerdere ontkenning bekend te maken dat het toch een onderzoek heeft ingesteld naar aanleiding van de 5 jaar oude aangifte van de Centrale Bank tegen zakenman Ansary en medeplichtigen voor het leegroven van de pensioenkas van Ennia. Gisteren kwam aan het licht dat het OM regeringscommissaris Francis van Sint Eustatius heeft ontraden aangifte te doen tegen gesjoemel met volmachten bij de Eilandsraadsverkiezingen van 15 maart.

In beide gevallen voerde het OM onvoldoende capaciteit te hebben.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.