7,8% kiezers Caribisch Nederland kreeg stempas te laat of helemaal niet

Kralendijk – 7,8% van de kiesgerechtigden in Caribisch Nederland heeft bij de verkiezingen van 15 maart (voor de Eilandsraden en het Kiescollege t.v.b. de Eerste Kamer) haar/zijn stempas te laat of helemaal niet ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek naar de effectiviteit van de voorlichtingscampagne.

Het onderzoek is gedaan in opdracht van de Rijksdienst Caribisch Nederland. Het verslag daarvan is door minister De Jonge (BZK) naar de Tweede Kamer gestuurd als onderdeel van een totale terugblik op de verkiezingen. “Er moet extra aandacht komen voor de volledige verspreiding van de stempassen op de BES-eilanden zodat alle stemgerechtigden de kans krijgen om te gaan stemmen”, is een van de aanbevelingen van de onderzoekers die opvallend genoeg het percentage van 7,8% duiden als een “kleine groep.”

Er ging meer mis: “Sommige informatiemiddelen, zoals de huis-aan-huisfolders konden uiteindelijk zelfs helemaal niet worden verspreid.”

Klik HIER voor het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.