Bonaire

OM: Tóch onderzoek naar verdachten Ennia-schandaal

Willemstad – Het Openbaar Ministerie is er achter gekomen dat het toch een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld tegen de verdachten in het Ennia-schandaal. Dit weekend herriep het OM via een post op Facebook de mededeling van 2 weken geleden dat het vanwege de complexiteit van de zaak onvoldoende capaciteit heeft voor een onderzoek.

“De afgelopen dagen is in verschillende media bericht over de aangifte die door de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS) is gedaan tegen Ennia en aan Ennia gelieerde personen. Daarbij is de indruk ontstaan dat ondanks die aangifte geen onderzoek is ingesteld door het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie wil deze onduidelijkheid graag wegnemen.”

In tegenstelling tot de eerdere ontkenning stelt het OM nu: “Er loopt al enige tijd een strafrechtelijk onderzoek, dat nog niet is afgerond. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Recherche Samenwerkingsteam, onder verantwoordelijkheid van het Centraal Team van het Openbaar Ministerie.”

Waarom dat enkele weken geleden nog werd ontkend, meldt het bericht op Facebook niet. Ook is niet duidelijk  wat onder “enige tijd” moet worden verstaan. De aangifte die de Centrale Bank tegen de Ennia-top heeft gedaan, dateert van ruim 5 jaar geleden (juni 2018).

Het OM zegt “zich ervan bewust te zijn dat de problemen rondom de Ennia iedereen bezighouden en zal daarom ook, zodra het onderzoek dat toelaat, de gemeenschap nader informeren.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.