Curacao

Kamer heeft twijfels over Ennia-lening

Den Haag – Het is lang niet zeker dat de Tweede Kamer groen licht geeft aan een lening van 600 miljoen euro om het pensioenfonds van Ennia te redden.

Bij met name VVD en CDA bestaan twijfels of de gekozen oplossing wel de beste is. Zij voelen zich daarin gesterkt door het negatieve advies van het College financieel toezicht. In oktober zal de Kamer nog een apart debat wijden aan de Ennia-lening.

Intussen is er nog altijd geen bestuurlijk akkoord over het aanbod van Nederland. Waar de Kamer door staatssecretaris Van Huffelen op meerdere momenten (per brief en mondeling) op de hoogte is gebracht, weigert minister-president Pisas de Staten te informeren. Minister van Financiën Silvania liet via Facebook weten dat dat pas gebeurt nadat er een akkoord is.  

Lees HIER het integrale verslag van het debat over de coronaleningen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.