Saba

Saba tijdelijk zonder vers drinkwater

Saba – Saba zit sinds vrijdag zonder vers drinkwater. Vanwege de weersomstandigheden door het passeren van orkaan Lee heeft de waterfabriek de productie stil moeten leggen. Door het opraken van de watervoorraad wordt er niet meer geleverd aan huizen en bedrijven.

Voor de waterproductie wordt zeewater opgepompt dat vervolgens wordt ontzilt en met tankauto’s verdeeld wordt over het eiland. Om schade door de zware deining aan de leidingen te voorkomen zijn deze aan land gehaald. Zodra de zee weer tot rust is gekomen, kan er weer water worden opgepompt. Verwacht wordt dat de productie binnen enkele dagen wordt hervat.

Het eiland werkt aan een weerbestendig waterinname systeem zodat de huidige situatie zich niet kan herhalen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de benodigde financiering beschikbaar gesteld.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.