FvD: Antillen moeten het Florida van Nederland worden

Den Haag – Anders dan andere rechtse partijen ziet Forum voor Democratie wel brood in de band met de Caribische delen van het Koninkrijk, blijkt uit het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma van “Hoop, optimisme en herstel”:

Het Koninkrijk der Nederlanden omvat niet alleen ons eigen land, maar ook zes eilanden in het Caribisch gebied. Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn autonome landen. Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn bijzondere Nederlandse gemeenten. Daarnaast hebben we een bijzondere, historische verhouding met Suriname. Forum voor Democratie is trots op onze geschiedenis en wil de historische banden met onze overzeese gebiedsdelen behouden. We zien mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om in Suriname te investeren. En de economische mogelijkheden zijn nog veel breder: onze aanwezigheid in het Caribisch ontsluit de enorme markten in Zuid-Amerika voor Nederland. De Antillen zouden het ‘Florida van Nederland’ kunnen worden. In die relatie is wat ons betreft geen enkele tolerantie voor corruptie, zelfverrijking en machtsmisbruik op de Antillen. We verwachten dat de lokale besturen hier concrete acties tegen zullen nemen. Wij willen:

• De historische relatie met onze overzeese gebiedsdelen handhaven en versterken.

• Geen tolerantie voor corruptie, zelfverrijking en machtsmisbruik op de Antillen.

• Vrije vestiging van Nederlandse bedrijven en burgers op de Caribische eilanden en in Suriname.

• Een hubfunctie (springplank) vormen tussen Nederland, Suriname en de Caribische eilanden met Zuid- en Midden-Amerika. Met stabiele en efficiënte luchtverbindingen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.