Bonaire

BonLab voelt zich misleid voor Zorg en Jeugd Caribisch Nederland

Kralendijk – Het bestuur van BonLab voelt zich misleid door Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN), de bij RCN ondergebrachte ‘dependance’ van het ministerie van VWS, zo blijkt uit nieuwe correspondentie die het ministerie n.a.v. een beroep op de Wet open overheid vandaag heeft vrijgegeven.

De brieven bevestigen het beeld dat de leiding van ZJCN BonLab er al langer op uit is de bodem onder het bestaan van BonLab weg te slaan en alle laboratoriumdiensten bij Mariadal te concentreren. Uit vrees voor een door BonLab aangekondigde rechtszaak besloot VWS het zorgcontract met BonLab tot 1 juli van dit jaar te verlengen in afwachting van het advies van een werkgroep onder leiding van de Curaçaose arts-epidemioloog.Izzy Gerstenbluth.

Inmiddels ligt het rapport van de werkgroep al weer 3,5 maand op het bureau van staatssecretaris Van Ooijen. Gevraagd naar de stand van zaken laat RCN het volgende weten: “Afgesproken is dat uiterlijk in september VWS en OLB op basis van het advies bestuurlijke afspraken zullen maken over de toekomstige inrichting van de laboratoriumzorg op Bonaire. Hierbij gaat het om het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening, het afbouwen van de bestaande overcapaciteit en het voorkomen van overdiagnostiek en dubbele diagnostiek. Bij de uitwerking van de bestuurlijke afspraken zullen alle partijen betrokken worden.”

Lees HIER de vrijgegeven correspondentie

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.