Expositie ‘Nationaal stilstaan bij corona’ doet ook Cariben aan

Den Haag – De expositie ‘Nationaal stilstaan bij corona’ zal de komende maanden niet alleen langs provincies reizen, maar ook de eilanden van Caribisch Nederland aandoen. De pandemie wordt gezien als de grootste crisis van de afgelopen 75 jaar in het Koninkrijk.

“Corona raakte iedereen op een andere manier. Er was hulp, saamhorigheid, dankbaarheid en liefde, maar ook eenzaamheid, angst en boosheid. In de expositie vertellen ruim 40 Nederlanders een verhaal over diegene die tijdens de pandemie de meeste indruk op die persoon heeft gemaakt. Een verhaal over een ander dus. Bij de verhalen horen indrukwekkende foto’s uit de coronajaren. De expositie nodigt iedereen uit om zelf een verhaal toe te voegen. De centrale vraag is: bij wie sta jij stil?”, aldus de organisatie.

Het project wordt georganiseerd door het Nationaal Comité stilstaan bij corona dat door het kabinet is ingesteld om na te denken hoe stil te staan bij de gevolgen die de coronacrisis op de samenleving heeft gehad.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.