BBB pleit voor nieuwe “Caribische instantie”

Den Haag – BoerBurgerBeweging besteedt in haar concept-verkiezingsprogramma in vergelijking met de meeste andere partijen opvallend veel aandacht aan de Caribische delen van het Koninkrijk.

Kwantiteit zegt niet alles van de kwaliteit, blijkt. Naast veel open deuren pleit de partij – zonder toe te lichten wat wordt bedoeld – voor een nieuwe “Caribische instantie tussen de vier autonome landen om Caribisch (eiland) overstijgende belangen te regelen.” Duidelijker is de stelling dat geen bevoegdheden van de eilanden naar Den Haag mogen worden overgeheveld. Een andere opvallende uitspraak: “De democratie en het goed bestuur van deze landen moet worden versterkt door goede, onafhankelijke lokale media.” Niet verrassend: BBB, door critici beschouwd als het marketingapparaat van de agro-industrie, neemt het niet op voor de natuur in Caribisch Nederland.

Onder aanvoering van Caroline van der Plas leek BBB na de Eerste Kamer ook in de Tweede Kamer de grootste te worden, maar de partij is in de peilingen inmiddels weggezakt naar de 4e plek. Het gehele hoofdstuk ‘Het Koninkrijk’ is te lezen op de website van BBB.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.