Curacao

Poging VVD en CDA Wet kinderopvang BES controversieel te verklaren mislukt

Den Haag – De VVD en het CDA hebben vandaag in de Tweede Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid geprobeerd de Wet kinderopvang BES controversieel verklaard te krijgen, maar zij stonden daarin alleen.

In dit wetsvoorstel zijn de basisregels vastgelegd voor de kwaliteit, het toezicht en de financiering van kinderopvang op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Het doel is om voor alle kinderen in Caribisch Nederland goede, veilige en betaalbare kinderopvang te bieden, zodat elk kind de kans heeft om zich te ontwikkelen. Het wetsvoorstel bevat ook enkele wijzigingen in de Wet primair onderwijs BES. Dit om ervoor te zorgen dat de overgang van de kinderopvang naar de basisschool soepel verloopt en ontwikkel- en leerachterstanden voorkomen worden.

Waarom VVD en CDA willen dat de wet niet behandeld wordt zolang er geen nieuw kabinet is, hebben zij niet toegelicht. Mogelijk willen zij voorkomen dat de kinderopvang in Caribisch Nederland eerder (bijna) gratis wordt dan in Europees Nederland.

Lees HIER de Wet kinderopvang BES

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.