Gerhard Hoogers directeur Kabinet Gouverneur Sint Maarten

Den Haag – Prof.mr. Gerhard Hoogers wordt met ingang van 1 december 2023 directeur Kabinet Gouverneur Sint Maarten. Hij is sinds 1994 verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en nu werkzaam als universitair hoofddocent bij de vakgroep staatsrecht, bestuursrecht en bestuurskunde.

Tevens is Hoogers sinds 2012 als honorair hoogleraar vergelijkend staatsrecht verbonden aan de Carl von Ossietzky-Universität te Oldenburg, Duitsland. Deze functie blijft hij ook bekleden naast de functie op Sint Maarten. Sinds 1 januari 2022 is hij ook voor 12 uur per week als senior constitutioneel adviseur verbonden aan de afdeling wetgeving en juridische zaken van de ministeries van EZK en LNV.

Daarnaast was hij als gastdocent/onderzoeker verbonden aan de universiteiten van Aruba en Curaçao en doceerde hij aan de Academie voor Wetgeving. Hij studeerde Nederlands recht, specialisatie staatsrecht en wijsbegeerte van het recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Roald Lapperre, directeur-generaal Koninkrijksrelaties: “Ik ben blij met de komst van Gerhard, die een schat van kennis meeneemt op het gebied van staatsrecht en met name ook veel kennis van het constitutionele recht van Sint Maarten zelf. Als senior constitutioneel adviseur bij EZK en LNV heeft Gerhard ook departementale ervaring en hij heeft ruime werkervaring in de Caribische delen van het Koninkrijk. In de gesprekken hebben we Gerhard leren kennen als een open, verbindend, en enthousiast mens met een sterk analytisch vermogen. Hij heeft ervaring met het aansturen van kleinschalige teams van medewerkers en heeft oog voor hun welzijn en ontwikkeling.”

Gerhard Hoogers: “Ik vind het een geweldige kans en een grote eer om mij in de komende jaren als directeur van het Kabinet van de Gouverneur in te zetten voor het land Sint Maarten en zijn bevolking. Ik heb mij in de afgelopen 25 jaar veel en intensief met het koninkrijksrecht en het constitutionele recht van de Caribische landen beziggehouden en deze functie stelt me in staat om die kennis en ervaring heel concreet in te kunnen zetten. Ik zie erg uit naar de samenwerking met Gouverneur Baly, de overige medewerkers van het Kabinet en de Sint Maartense staatsorganen, maar zeker ook die met ‘Den Haag’. Mij wacht een prachtige uitdaging!”

De directeur van het Kabinet van de Gouverneur zorgt er met het team voor dat de Gouverneur wordt ondersteund bij de uitvoering van al zijn taken. De directeur is primair verantwoordelijk voor de inhoudelijke ondersteuning van de Gouverneur en daarnaast verantwoordelijk voor de algehele leiding en bedrijfsvoering van het Kabinet van de Gouverneur.

Het Kabinet van de Gouverneur van Sint Maarten is een zelfstandige eenheid binnen de rijksdienst. Het Kabinet ondersteunt de Gouverneur bij het verrichten van zijn taken, zowel op koninkrijksniveau als op landsniveau en vervult een informerende en adviserende rol voor de Gouverneur met betrekking tot beleid, wetgeving en uitvoering. De kabinetten van de Gouverneurs van Aruba, Curaçao en Sint Maarten behoren niet tot een ministerie en zijn ondergebracht in Hoofdstuk IIB van de rijksbegroting, waarover de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het beheer voert.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.