Aruba

Herstel op Aruba “enorm”, maar geld vliegt ook weer de deur uit

Oranjestad – “Het economisch herstel op Aruba is enorm”, aldus het College financieel toezicht in reactie op de resultaten over het eerste kwartaal.

De hogere opbrengsten van belastingen vliegen ook weer de deur uit door uitgaven waarvan de noodzaak kan worden betwijfeld, aldus het Cft. Dat ziet liever dat overschotten worden benut om de overheidsschuld terug te dringen.

Het kabinet Wever-Croes dat blijft herhalen de zaakjes beter op orde te hebben dan Curaçao en Sint Maarten wordt door het Cft op de vingers getikt omdat het de uitvoeringsrapportage over het eerste kwartaal 4 maanden te laat heeft ingediend.

Wel op tijd is de ontwerpbegroting voor 2024. Die geeft een positief beeld, maar of dat realistisch is, kan het Cft niet beoordelen omdat de daarvoor benodigde onderliggende cijfers ontbreke. De ontwerpbegroting bevestigt de zorgen van het Cft dat er door de regering onvoldoende wordt gestuurd op de beheersing van de lasten.

Lees HIER de reactie op de eerste uitvoeringsrapportage

Klik HIER voor het oordeel van het Cft over de ontwerpbegroting

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.