Premier Jacobs: “Staatssecretaris Knops schreeuwde tegen me”

Philipsburg – Minister-president Silveria Jacobs heeft een onthullend inkijkje gegeven in de omgangsvormen in het Koninkrijk. Zij deed dat vandaag in een lang radio-interview met Billy D. op Radio SOS.

Gevraagd naar de verschillen tussen staatssecretaris Alexandra van Huffelen en haar voorganger Raymond Knops benadrukte Jacobs dat die laatste een “heel andere stijl” van samenwerken heeft. “Wij hadden strijdbare momenten. Ik bleef stil terwijl hij aan het schreeuwen was.” Jacobs raakte er naar eigen zeggen niet van de kook en liet zich niet verleiden tot een “wedstrijdje schreeuwen.” Knops zou later zijn excuses hebben gemaakt.

Knops was van 2017 tot 2022 staatssecretaris van Koninkrijksrelaties. Op het moment van zijn aantreden, kort na orkaan Irma, was de relatie met de regering van Sint Maarten ronduit slecht. Er was veel discussie over de 550 miljoen euro die Nederland had gereserveerd voor de wederopbouw van Sint Maarten. Om geruzie over de besteding uit de weg te gaan, werd de Wereldbank ingehuurd om het wederopbouwfonds te beheren. Overigens genoot Knops in Den Haag ook de reputatie snel aangebrand te zijn.

Klik HIER om het gehele interview van Jacobs terug te luisteren

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.