Curacao

Overschot Curaçao over 2022 als sneeuw voor de zon verdwenen

Willemstad – Het eerder door de Curaçaose regering berekende financiële overschot over 2022 van 142 miljoen gulden is als sneeuw voor de zon verdwenen. Uit de jongste aan het College financieel toezicht uitgebrachte rapportage blijkt het definitieve resultaat slechts 17 miljoen. Oorzaak: niet voorziene nagekomen lasten.

Over 2023 zou dat scenario zich zo maar kunnen herhalen. Het papieren overschot over de eerste 6 maanden is met 113 miljoen aanzienlijk hoger dan de begrote 65 miljoen. Voor heel 2023 wordt overigens gerekend op een surplus van slechts 3 miljoen. Dat moet worden bijgesteld, vindt het Cft: Curaçao moet aan het eind van het jaar 40 tot 60 miljoen kunnen overhouden.

Lees HIER de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.