Premier Wever-Croes ontkent plan ambtenarenapparaat in te krimpen

Oranjestad – Minister-president Evelyn Wever-Croes ontkent dat in het kader van het Landspakket wordt overwogen het overheidsapparaat met 1.500 tot 2.000 ambtenaren in te krimpen.

De premier reageert met een persbericht op geluiden dat door de onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vallende Tijdelijke Werkorganisatie een inventarisatie is gemaakt van een efficiënte omvang van het Arubaanse overheidsapparaat. Het takenpakket kan met 1.500 tot 2.000 ambtenaren minder uitgevoerd kunnen worden, zou een van de conclusies zijn.

Wever-Croes erkent dat in het kader van het Landspakket met Nederland wordt overlegd over de hervorming van de overheid, maar dat is volgens haar gericht op “het versterken en optimaliseren” van het overheidsapparaat. Ze benadrukt dat “er geen enkele toezegging is gedaan” om 1.500 tot 2.000 banen te schrappen.

Dat Aruba erg ruim in zijn ambtenaren zit, is al jaren bekend. Met name meteen na en vlak voor een regeringswissel vinden er relatief veel benoemingen plaats. Het is een publiek geheim dat er ambtenaren zijn die zelden of nooit aanwezig zijn, onder meer omdat zij onder ‘werktijd’ nog een andere betaalde baan hebben.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.