Bonaire treuzelt met uitvoeringsplan voor Natuur en Milieu

Den Haag – Ruim 3 jaar nadat de Tweede Kamer het Natuur en Milieubeleidsplan Caribisch Nederland 2020-2030 (NMBP) heeft vastgesteld, heeft de Eilandsraad van Bonaire nog altijd niet zijn zegen gegeven aan een lokaal uitvoeringsplan.

Dat blijkt uit een brief die minister voor Natuur en Stikstof Christianne Van der Wal-Zeggelink vandaag naar de Kamer heeft gestuurd. Sint Eustatius en Saba beschikken wel over een vastgesteld uitvoeringsplan. De bewindsvrouw verwacht dat Bonaire voor het einde van dit jaar volgt.

Uit de brief blijkt voorts dat er nog niets concreets te zeggen is over de resultaten van het NMBP. De aandacht lijkt vooral te zijn uitgegaan naar het opzetten van een bestuurs- en uitvoeringsstructuur ten behoeve van “het monitoren, coördineren en evalueren van de voortgang van de uitvoering.”

Klik HIER voor de brief van Van der Wal

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.