Zonnepark Bonaire maakt stille start

Kralendijk – Het nieuwe zonnepark op Bonaire is stilletjes in bedrijf genomen. De start is voorzichtig met het doorleveren van slechts 1 megawatt om instabiliteit van het netwerk te voorkomen.

De 10.816 zonnepanelen kunnen in totaal 10 megawatt elektriciteit opbrengen, genoeg om zo’n 5.000 huishoudens van stroom te voorzien. Stapsgewijs wordt naar die situatie toegewerkt. Telkens moet het zogeheten ‘Grid Energy Management System’ (GEMS) worden afgestemd om ervoor te zorgen dat het efficiënt reageert op de wisselende opwekking van zonne-energie.

De aanleg van het zonnepark is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van 10 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De uitvoering was in handen  van The Green World Company (TGWC) uit het Friese Sneek, dat al meerdere projecten op het gebied van duurzame energie in Caribisch Nederland heeft gerealiseerd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.