Bonaire

“Regering doet te weinig om mensenrechten in Caribisch Nederland te bevorderen”

Den Haag – De Nederlandse regering doet te weinig om de sociale rechten van de inwoners van de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba te beschermen. Dat schrijft het College voor de Rechten van de Mens aan het VN-comité voor Economische, Sociale en Culturele Rechten.

Nederland heeft het Internationaal Verdrag inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten (IVESCR) ondertekend. In dit verdrag staan economische en sociale mensenrechten, zoals het recht op sociale zekerheid, het recht op gezondheid en het recht op arbeid. De aangesloten landen moet periodiek verantwoording aan het VN-Comité. Nederland moet dat dit jaar doen, maar mensenrechtenorganisaties hebben het recht hun visie te geven.

Het College voor de Rechten van de Mens stelt dat de Nederlandse regering te weinig doet om de uit het Verdrag voortvloeiende rechten in Caribisch Nederland te bevorderen. Het College wijst daarbij op de “extreme armoede” en het niet invoeren van nationale en internationale wetgeving ter bescherming van mensenrechten. In het kader van de armoedebestrijding hekelt het College het uitblijven van maatregelen om de kosten van levensonderhoud te verlagen.

Klik HIER om het gehele rapport te lezen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.