Sint Maarten

Sint Maarten voert vonnis uit en maakt miljoen over naar BearingPoint

Philipsburg – Het Land Sint Maarten heeft conform het vonnis van de kortgedingrechter 1 miljoen gulden overgemaakt aan BearingPoint, zo bevestigen regeringskringen in Philipsburg.

Het bedrag is een voorschot op een schadevergoeding van circa 12 miljoen waarvoor het ICT-bedrijf in aanmerking komt omdat het kabinet Jacobs om vage redenen de door een vorige regering gegunde opdracht voor het automatiseren van de belastingdienst introk. Jarenlang overlegden de partijen om er onderling uit te komen, althans dat dacht BearingPoint totdat het ontdekte dat de regering een nieuwe aanbesteding had uitgeschreven.

Nadat het het bedrijf duidelijk werd dat de overheid al een (andere) leverancier op het oog had, spande het een kort geding aan. De rechter veroordeelde het land binnen 2 weken 1 miljoen over te maken (hetgeen dus inmiddels gebeurd is), maar liet er tevens geen twijfel over bestaan dat BearingPoint kansrijk is als het in een zogeheten bodemprocedure volledige schadeloosstelling eist.

Uit een brief van de advocaat van het bedrijf die rondgaat op Sint Maarten blijkt dat BearingPoint er de voorkeur aan geeft alsnog de opdracht uit te voeren zodat het land niet voor dubbele kosten komt te staan. Overigens draagt Nederland 9 miljoen dollar bij aan het professionaliseren van de belastingdienst dat een einde moet maken aan een politiek aangestuurd ‘selectief’ incassobeleid.

Lees HIER het voorstel van BearingPoint

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.