Joba van den Berg verlaat Kamer na verkiezingen, Wassila Hachchi wil juist terug

Den Haag – Joba van den Berg (CDA) heeft vandaag bekend gemaakt na de verkiezingen van 22 november niet terug te keren in de Tweede Kamer. Daarmee verliest de commissie Koninkrijksrelaties een zeer bij de Caribische delen van het Koninkrijk betrokken lid.

Van den Berg werd in 2017 Kamerlid. Na de verkiezingen in 2021 viel zij aanvankelijk buiten de boot, maar ze keerde eerst als vervanger en vanaf september 2021 definitief terug. De CDA-politica behoorde tot de weinige trouwe deelnemers aan de vergaderingen van de Kamercommissie Koninkrijksrelaties.

Oud-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi (D66) wil juist haar comeback maken in de Kamer. Zij was van 2010 tot 2016 woordvoerder Koninkrijksrelaties, maar verdween als een dief in de nacht, alles en iedereen in verwarring achterlatend. Enkele weken later dook ze op in Amerika, naar eigen zeggen om te helpen bij de campagne van Hillary Clinton. Omdat zij geen afstand wilde doen van wachtgeld, dreigde D66 haar te royeren. Daar kwam het niet van omdat Hachchi zelf het lidmaatschap opzegde.

In de afgelopen jaren toonde zij sympathie voor het ‘gedachtengoed’ van Trump en Thierry Baudet. Ook was ze, inmiddels tot moslima bekeerd, via de Speakers Academy in te huren als spreker à raison van 7.500 euro voor een uur. Nu heeft zij zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van D66. Haar missie is politieke partijen te verbieden, waarna burgers alleen nog op persoonlijke titel aan verkiezingen kunnen deelnemen.

Wassila Hachchi (Foto©RZ)
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.