Bosman slikt kandidatuur leiderschap VVD in

Den Haag – André Bosman heeft zich teruggetrokken uit de race om het lijsttrekkerschap van de VVD. Op Linkedin maakte hij bekend zich achter de door het partijbestuur gesteunde kandidatuur van Dilan Yeşilgöz-Zegerius te scharen.

Oud-Tweede Kamerlid Bosman, van 2010 tot 2021 lid van de commissie Koninkrijksrelaties, maakte vorige week nadat Rutte zijn vertrek uit de politiek aankondigde tot veler verrassing bekend de VVD te willen aanvoeren bij de verkiezingen van 22 november. Na “in de afgelopen dagen met veel mensen gesproken te hebben” is hij tot de conclusie gekomen dat een lijsttrekkersverkiezing niet in het belang van de partij is.

Verklaring Bosman

Met volle overtuiging heb ik aangekondigd dat ik mij kandideer voor het lijsttrekkerschap voor de VVD. Omdat ik van mening ben dat na 13 jaar Mark Rutte, we binnen de VVD serieus na moeten denken over de koers van de partij en de rol van de nieuwe lijsttrekker. Ik wil daar graag over meedenken. Het liberale gedachtegoed moet de basis zijn van de keuzes die we als partij, maar ook als politiek, maken. Herkenbare keuzes op basis van onze liberale uitgangspunten. De nieuwe lijsttrekker is ook het gezicht van die VVD en zal ook de politiek leider van die partij moeten zijn.

Ik ben ontzettend trots op de VVD, landelijk en regionaal, die mij alle ruimte geeft om mijn eigen afweging te maken ten aanzien van mijn kandidatuur. En niet alleen de ruimte geeft, maar ook heeft aangegeven hoe belangrijk zij de punten vinden die ik als zorg heb aangegeven. Maar dat maakt ook dat het mijn afweging is hoe ik verdere stappen in dit verkiezingsproces ga nemen. In de afgelopen dagen heb ik met veel mensen gesproken over de lijsttrekkersverkiezingen.

Met de keuze van het Hoofdbestuur van de VVD voor Dilan Yeşilgöz als kandidaat lijsttrekker, ben ik enorm gelukkig. Ook de aankondiging dat zij de aanvoerder van onze partij zal zijn, vind ik een belangrijk statement. Ik ken Dilan bijna 10 jaar. Als collega Kamerlid heb ik haar leren kennen als stevige liberaal met het hart op de juiste plek.

Dit alles afwegend is het niet in het belang van de VVD, en ook niet in het belang van Dilan om een lijsttrekkersverkiezing te houden. Ik ben er van overtuigd dat ik mijn inzet ten aanzien van de koers van de partij ook op andere manieren binnen onze mooie club tot uiting kan laten komen. Om die reden heb ik besloten om geen verdere stappen te zetten ten aanzien van mijn kandidatuur voor lijsttrekker van de VVD.

Ik dank een ieder die mij heeft gesteund en in het bijzonder het hoofdbestuur van de VVD. Met al die gemotiveerde mensen gaan we hard aan de slag voor een nog mooier, sterker en welvarender Nederland.

Tot slot wil ik Dilan en de VVD alle succes toewensen in de komende verkiezingen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.