Van Huffelen stelt Ennia-klanten gerust: doorbetaling pensioen verzekerd

Den Haag – De circa 30.000 Ennia-klanten op Curaçao en Sint Maarten hoeven zich geen zorgen te maken over hun pensioen.

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen verklaarde vanmiddag in een gesprek met Caribische media dat de gepensioneerden zeker kunnen zijn van hun oudedagsvoorziening. Op dit moment werkt Nederland samen met de regeringen van beide landen aan een oplossing voor het liquiditeitstekort bij de onder bewind van de Centrale Bank geplaatste verzekeraar, meldde de bewindsvrouw.

Over de manier waarop het tekort – geraamd op 600 tot 700 miljoen – wordt aangevuld liet Van Huffelen zich niet uit. Duidelijk is dat Curaçao en Sint Maarten zelf niet de middelen hebben om het gat te dichten. De kwestie maakt deel uit van de zich al maanden voortslepende onderhandelingen over de herfinanciering van de per 10 oktober aflopende coronaleningen.

Het kastekort bij Ennia is ontstaan doordat de Iraans-Amerikaanse eigenaar/zakenman Ansary het bedrijf onder het oog van de Centrale Bank heeft leeggeplukt. Hij is door de rechter veroordeeld tot het terugbetalen van ruim een miljard, maar is daartegen in hoger beroep gegaan. De uitspraak was aanvankelijk voor 6 juni gepland, maar is door het Hof voor onbepaalde tijd uitgesteld.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.