Rutte bij top EU en Latijns-Amerikaanse en Caribische staten

Den Haag – Minister-president Rutte is 17 en 18 juli aanwezig bij de top tussen de Europese Unie en de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) in Brussel. De meeting heeft als doel de wederzijdse relatie tussen EU en de Latijns-Amerikaanse en Caribische staten te verbreden.

De minister-president is aanwezig bij de openingssessie van de EU-CELAC Top en het aansluitende werkdiner. Ook neemt hij deel aan diverse bijeenkomsten en heeft hij ontmoetingen met collega’s van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten.

De Tweede Kamerleden Roelien Kamminga (VVD) en Jorien Wuite (D66) wonen de zogeheten EuroLat-vergadering van parlementariërs van de EU, Latijns-Amerikaanse en Caribische staten bij die van 24 tot 27 juli in Madrid wordt gehouden. Daar zullen de resultaten van CELAC-top in Brussel worden besproken. De 150 EuroLat-deelnemers pleiten voor versterking van de dialoog.

Kamminga en Wuite wonen de vergadering bij als EU-rapporteurs namens de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties. Of ook Curaçao, Aruba en Sint Maarten waarnemers sturen, is niet bekend.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.