André Bosman stelt zich kandidaat voor lijsttrekkerschap VVD

Den Haag – Oud-Tweede Kamerlid en goede bekende voor de Caribische delen van het Koninkrijk André Bosman heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Hij maakte dat vanavond bekend in het radioprogramma WNL Haagse Lobby.

Bosman, die van 2010 tot 2021 woordvoerder was op het dossier Koninkrijksrelaties, zei dat de partij hem aan het hart gaat en ideeën heeft. Hij was bij de vorige Kamerverkiezingen graag weer op de kandidatenlijst gekomen, maar de interne partijregels stonden dat in de weg. Hij is thans directeur communicatie van het energiebedrijf Uniper Benelux.

Het bestuur van de VVD kondigde eerder vandaag aan nog deze week een opvolger voor Rutte aan te wijzen. Nu er met Bosman minimaal 2 kandidaten voor het lijsttrekkerschap zijn, is er een ledenraadpleging nodig. In politiek Den Haag worden de kansen van Bosman niet hoog geacht. Hij ambieert overigens niet minister-president te worden, want hij vindt dat de partijleider in de Kamer hoort.

 Luister HIER naar het radiofragment

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.