Bonaire

OM Aruba gaat oud-minister Oduber vervolgen

Oranjestad – Oud-minister Otmar Oduber wordt vervolgd voor “frauduleuze praktijken” waaraan hij zich volgens het Openbaar Ministerie in Oranjestad schuldig heeft gemaakt tijdens zijn ministerschap.

Oduber was na zijn overstap van de AVP naar de POR in het kabinet Wever-Croes I minister van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu. De verdenkingen tegen hem hebben betrekking op de periode van november 2017 tot en met december 2019. In het Flamingo geheten onderzoek worden in totaal 8 verdachten vervolgd wegens oplichting, misbruik van functie, (actieve en passieve) omkoping en valsheid in geschrifte.

Het OM heeft het gerecht in eerste aanleg in kennis gesteld van het voornemen tot het dagvaarden van deze verdachten. Nadat de eerste geruchten over Odubers betrokkenheid bij gesjoemel met het uitgeven van erfpachtterreinen de ronde deden, verliet hij schielijk de politiek. Eerder zijn zijn oud-partijgenoten Paul Croes en Benny Sevinger tot celstraffen veroordeeld voor ambtelijke corruptie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.