Petitie tegen Curaçaos plan zwerfdieren te vangen en te doden

Den Haag – Leden van de Tweede Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben vanmiddag een petitie ontvangst genomen tegen het doden van zwerfdieren door de Curaçaose Dierenbescherming.

De petitie is een initiatief van de bekende Nederlandse dierenactivist Karen Soeters, oprichter van Animal House en directeur van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, en dierenarts Piet Hellemans. De petitie is door 12.360 dierenliefhebbers getekend.

Soeters noemt de plannen een dierenbescherming onwaardig. Temeer daar degenen die een hond of kat brengen om te worden afgemaakt een vergoeding krijgen. Voor honden- en kattenmeppers kan het lucratief zijn om makkelijk te lokken huisdieren te vangen. De wet verbiedt dat, maar die wordt niet gehandhaafd.

Deskundigen wijzen erop dat vangen en doden van zwerfdieren het probleem niet oplost.  “Alleen de TNRC-methode is bewezen effectief: trap (vangen), neuter (castreren/steriliseren), return (vrijlaten) en care (verzorgen)”, aldus Soeters.

Later vandaag bieden Curaçaose dierenbeschermingsorganisaties een petitie aan aan minister-president Pisas.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.