Aruba

Investeringsklimaat Aruba sterk hersteld, Curaçao sukkelt achteruit

Amsterdam – Aruba gaat voor het derde achtereenvolgende jaar aan kop in de Caribbean Investment Climate Index (CICI). Curaçao is gezakt van de 4e naar de 7e plaats. Maar het opmerkelijkst is het debuut van Sint Maarten met een 2e plaats.

Sinds 2021 publiceert Economisch Bureau Amsterdam (EBA) de Caribbean Investment Climate Index. De CICI meet de aantrekkelijkheid van het investeringsklimaat van 17 landen in de Caribische regio. Van alle landen op de ranglijst herstelt Aruba het sterkst van de coronacrisis. Het hoge welvaartsniveau, de veerkrachtige economie en de relatief lage overheidsschuld zorgen ervoor dat Sint Maarten het op één na meest aantrekkelijke investeringsklimaat van de regio heeft. Curaçao en Haïti zijn de enige landen die dit jaar lager scoren.

Klik HIER voor de volledige index 2023

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.