Bijna 7 jaar na Irma opent wederopbouwteam Wereldbank kantoor op Sint Maarten

Philipsburg – In het bijzijn van staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen is bijna 7 (!) jaar na orkaan Irma het kantoor van de Wereldbank geopend van waaruit de wederopbouw wordt begeleid.

Op 6 september 2017 raasde orkaan Irma over Sint Maarten. 91% van de bebouwing liep – in sommige gevallen onherstelbare – schade op. Nederland doneerde 550 miljoen euro voor de wederopbouw, waarvan 470 miljoen werd gestort in een door de Wereldbank beheerd trustfund.

Dat het ruim 6 jaar heeft geduurd voordat de Wereldbank een eigen kantoor in gebruik kon nemen, is illustratief voor het stroperige verloop van de wederopbouw. Verwacht wordt dat het trustfund eind 2028 kan worden afgesloten.

Lees ook: Elderly couple still without a liveable home six years after Hurricane Irma

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.