Koninkrijk krijgt zijn eigen Special Olympics Games: eerste editie op Bonaire

Den Haag – Het Koninkrijk krijgt zijn eigen Special Olympics Games. Deze worden op 4 en 5 november op Bonaire gehouden. Aan het tweedaagse evenement zullen 200 atleten uit alle zes Caribisch eilanden en Europees Nederland meedoen. Wereldwijd hebben ruim 190 landen een nationale Special Olympics-organisatie die zich inzetten om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

De organisatie is een samenwerking tussen Special Olympics Bonaire, de sportafdeling ban het openbaar lichaam Indebon en de zorginstelling FKPD onder leiding van Niels Cannegieter (toernooidirecteur nationale spelen in Nederland in 2024 in Breda/Tilburg) en met begeleiding/ondersteuning van Special Olympics Cariben, Special Olympics Internationaal en Special Olympics Nederland.

Een lokale luchtvaartmaatschappij sponsort de vliegkosten van de deelnemers uit Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba, Curaçao en Aruba. Net als bij andere Special Olympic Games zijn de lokale kosten voor accommodatie, vervoer en eten/drinken voor rekening van de organiserende partij. De verwachting is dan ook dat alle eilanden vertegenwoordigd zullen zijn.

Het initiatief past in de wens van het kabinet om de toegankelijkheid en participatie voor mensen met een beperking in het gehele Koninkrijk te verbeteren. Voorafgaand aan de eerste editie van Special Olympics Kingdom Games wordt in Kralendijk een congres gehouden om onder meer te bespreken of het programma Onbeperkt meedoen! ook in het Caribisch deel van het Koninkrijk kan worden uitgerold.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.