Staten Curaçao onvoldoende betrokken bij uitvoering Landspakket

Willemstad – De controlerende taak van de Staten bij de uitvoering van het Landspakket komt onvoldoende uit de verf. Een grotere betrokkenheid van de parlementariërs kan tot betere resultaten leiden. Dat blijkt uit onderzoek dat gedaan is in opdracht van het Statenlid Gwendell Mercelina (PNP).

Het onderzoek is uitgevoerd door Julian Brouwers, student Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool. Hij heeft onder meer vastgesteld dat de Staten slechts een beperkte mogelijkheid hebben feedback te geven op de uitvoeringsagenda en de periodieke rapportages. Hij pleit ervoor dat de Staten vaker inhoudelijke debatten voeren met de verantwoordelijke ministers en invloed krijgen op het stellen van prioriteiten. Een proactieve rol van de Staten komt niet alleen de democratie ten goede, maar zal ook de effectiviteit van de uitvoering van het Landspakket verhogen.

Het Landspakket omvat een groot aantal met Nederland afgesproken (soms ingrijpende) hervormingen die het land weerbaarder moeten maken.

Klik HIER voor het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.