Bonaire

Rijksministerraad vraagt Curaçao adviezen van Cft serieus te nemen

Den Haag – De Rijksministerraad heeft de druk op de regering van Curaçao opgevoerd om aanbevelingen van het College financieel toezicht serieus te nemen. De RMR heeft zich vandaag geschaard achter de herhaaldelijk door het Cft gedane dringende oproep de begroting 2023 aan te passen.

Minister van Financiën Silvania is het niet eens met de aanbevelingen en weigert deze te verwerken in een begrotingswijziging. Reden voor staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen om de RMR te verzoeken in de vergadering van vandaag de oproep van het Cft te onderschrijven. Dat is gebeurd. Niet bekend is of gevolmachtigde minister Manuel zich nog verzet heeft.

Van Huffelen laat via haar woordvoerder weten “erop te rekenen” dat het kabinet Pisas de aanbevelingen in de komende maanden alsnog “oppakt”.

Lees HIER de aanbevelingen van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.