Ook ‘pandemische paraatheid’ op BES-eilanden wordt versterkt

Den Haag – Het kabinet gaat investeren in de versterking van de pandemische paraatheid, ook in Caribisch Nederland.

“Ook op de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius wordt bij de Diensten Publieke Gezondheid geïnvesteerd in capaciteit. Dit betreft capaciteit met kennis van beleid, informatiesystemen en datamanagement ten behoeve van verbeteringen in de pandemische paraatheid op de eilanden. Taken in zowel de koude als de warme fase kunnen zo beter uitgevoerd worden”, schrijft minister van Volksgezondheid Kuipers aan de Tweede Kamer.

In totaal investeert het kabinet voor heel Nederland structureel ruim 136 mln. euro in de versterking van de publieke gezondheidszorg en infectieziektebestrijding met als doel “een slagvaardig, wendbaar en opschaalbaar stelsel van infectieziektebestrijding dat is toegerust op een grootschalige uitbraak van een infectieziekte met landelijke impact.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.