Aantal ongebruikelijke transacties in Caribisch Nederland stijgt explosief

Den Haag – Het aantal gemelde ongebruikelijke transacties in Caribisch Nederland is de afgelopen twee jaar explosief gestegen, van minder dan 900 in 2020 naar 7.456 in 2022. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Financial Intelligence Unit-Nederland.

De FIU noemt de toename een direct gevolg van de wijzigingen in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme BES per juli 2021 die de informatiepositie van de opsporingsdiensten heeft versterkt.

Het leeuwendeel van de 7.337 gemelde ongebruikelijke transacties is afkomstig van banken. 728 transacties kregen na onderzoek door de FIU het stempel verdacht. De desbetreffende dossiers zijn overgedragen aan o.a. de politie tem behoeve van verder onderzoek.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.