Bonaire

Minister De Jonge overlegt op Bonaire over o.a. betaalbaar wonen

Kralendijk – Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge bezoekt van 28 juni tot en met 1 juli Bonaire. Hij spreekt met het Bestuurscollege en de Eilandsraad over de woningbehoefte, energiebesparing en het in afronding verkerende ruimtelijk ontwikkelingsprogramma. Bij dat laatste gaat het waar te bouwen, omgaan met klimaatverandering, een gezond leefmilieu en de bescherming van natuur en cultuur.

De Jonge brengt een bezoek aan een bouwlocatie in de wijk Hato waar versneld betaalbare woningen worden gebouwd en hij geeft de aftrap voor de aanpak om energiearmoede tegen te gaan. Ook maakt hij samen met het Bestuurscollege bekend op welke wijze de bouwopgave voor betaalbare woningen de komende jaren wordt ingevuld.

Op 1 juli woont de minister twee herdenkingsmomenten bij in het teken van het herdenkingsjaar slavernijverleden. De minister is aanwezig bij de onthulling van een monument bij Washington-Slagbaai National Park. Later dit jaar bezoekt minister De Jonge Saba en Sint Eustatius.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.