Bonaire

Nederland leent Sint Maarten 33,5 miljoen euro

Den Haag – Nederland verstrekt Sint Maarten een (nieuwe) lening van 33,5 miljoen euro voor het doen van investeringen in onder meer de afvalwaterzuivering, fysieke infrastructuur, onderwijsinfrastructuur en -gebouwen, kantoorinrichting, culturele infrastructuur, sportfaciliteiten, wagenpark en ICT. De regering in Philipsburg zal daartoe obligaties uitgeven.

De Ministerraad heeft vandaag op voorstel van staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen besloten conform het positieve advies van het College financieel toezicht in te schrijven op de obligatielening. Formeel moet de Tweede Kamer nog instemmen met de benodigde begrotingswijziging. De lening heeft een looptijd van 20 jaar, de in rekening te brengen rente is nog niet bekendgemaakt.

Klik HIER voor de risico-analyse

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.