Geen ‘vetorecht’ Eilandsraden bij BES-wetten

Den Haag – Niet de Eilandsraden van Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben het laatste woord over BES-wetten, maar de Tweede en Eerste Kamer. Daar komt de reactie op neer van staatssecretaris Van Huffelen op de motie waarin de Eilandsraad van Bonaire stelt dat de vernieuwde WolBES- en FinBES-wet niet zonder zijn instemming mogen worden ingevoerd.

“Wetten worden vastgesteld door de Tweede Kamer waarbij er geen formele rol voor de Eilandsraden is”, aldus de staatssecretaris. “Maar ik hoop dat de Eilandsraden gebruikmaken van de internetconsultatie om hun commentaar op de wetsontwerpen te geven.” Daarnaast is Van Huffelen bereid om met de Eilandsraden in gesprek te gaan. Die van Bonaire heeft laten weten dat te willen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.