Slavernij

Kabinet Rutte vliegt uit voor herdenking slavernijverleden

Den Haag – Leden van het kabinet Rutte zijn op 1 juli aanwezig bij de herdenkingen van het slavernijverleden in alle delen van het Koninkrijk en Suriname.

Minister Ernst Kuipers reist naar Curaçao, staatssecretaris Van der Burg gaat naar Aruba en minister Hugo de Jonge is op Bonaire. Kennelijk stonden niet alle bewindspersonen te trappelen, want Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba moeten staatssecretaris Van Huffelen delen. Minister Hoekstra neemt Suriname voor zijn rekening.

Bij de herdenking in Amsterdam zijn aanwezig koning Willem-Alexander en koningin Máxima, premier Rutte en de ministers Kaag, Bruins Slot, Dijkgraaf en Weerwind. Andere bewindspersonen wonen herdenkingen op plekken elders in het land bij.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.