Minister Weerwind bezoekt Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius

Den Haag – Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming brengt van 19 tot 23 juni een werkbezoek aan Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Tijdens dit bezoek vervangt Weerwind de minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius bij het halfjaarlijks Justitieel Vierpartijen Overleg (JVO). In dit overleg spreken de ministers van Justitie van Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten met elkaar over de samenwerking op het gebied van rechtshandhaving. Naast het JVO bezoekt minister Weerwind verschillende instellingen op het gebied van Justitie en Veiligheid.

Sint Maarten

Op 19 juni start het werkbezoek op Sint Maarten. Daar spreekt Weerwind met minister van Justitie van Sint Maarten Anna Richardson en bezoekt hij met minister Richardson de Point Blanche gevangenis. De United Nations for Project Services (UNOPS) houdt een presentatie over hun rol bij de bouw een nieuwe gevangenis. Op Sint Maarten zal Weerwind tevens de Koninklijke Marechaussee (Kmar) bezoeken om te zien hoe de KMar samenwerkt met Frankrijk. Op 22 juni vindt op Sint Maarten het JVO plaats.

Saba

Weerwind is op 21 juni op Saba, waar hij wordt ontvangen door de gezaghebber Jonathan Johnson en een gesprek heeft met het Bestuurscollege. Vervolgens spreekt hij met deelnemende organisaties van het Safety Network Saba over de multidisciplinaire aanpak van complexe problemen die kunnen leiden tot criminaliteit en onveiligheid. Tot slot bezoekt Weerwind het Harry L. Johnson Museum, waar hij wordt geïnformeerd over de geschiedenis van Saba.

Sint Eustatius

Het werkbezoek wordt afgesloten op Sint Eustatius, waar de minister ontvangen wordt door regeringscommissaris Alida Francis. De bewindsman spreekt met de leden van het Bestuurscollege en bezoekt het Leerorkest Statia, een project dat bijdraagt aan het voorkomen van jeugdcriminaliteit. Weerwind overhandigt muziekinstrumenten waarmee in het project gewerkt gaat worden. Tot slot gaat de minister op pad met agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN).

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.