Curacao

Kamerdebat over financieel toezicht Aruba en onderwijs Curaçao

Den Haag – De Tweede Kamer wijdt volgende week twee tweeminutendebatten aan Caribische onderwerpen. Tweeminutendebatten – zo geheten omdat fracties twee minuten spreektijd hebben – zijn bedoeld om moties in te dienen.

Het ene is door Joba van den Berg (CDA) aangevraagd. Zij heeft haar twijfels over de onafhankelijkheid van de nulmeting naar de staat van het onderwijs op Curaçao vanwege de betrokkenheid van de inspectie bij het onderzoek. “De slager die zijn eigen vlees keurt”, zei ze daarover eerder. Verwijzend naar de kritiek uit het onderwijsveld op het rapport, ziet Van den Berg liever dat het onderzoek door een echt onafhankelijke organisatie wordt uitgevoerd. Zo was het overigens ook afgesproken in het kader van het Landspakket.

Het andere debat heeft betrekking op het uitblijven van de rijkswet voor financieel toezicht op Aruba en de bereidheid van staatssecretaris Van Huffelen om desondanks de in oktober aflopende coronalening te herfinancieren. Het debat is aangevraagd door VVD-Kamerlid Roelien Kamminga.

Van het voornemen van de Kamer bij het plannen van debatten die het Caribisch deel van het Koninkrijk tot onderwerp hebben rekening te houden met het tijdverschil, komt opnieuw weinig te terecht. Wie vanaf de eilanden de debatten via de livestream wil volgen, zal woensdag de wekker moeten zetten. Het eerste begint om 10.15 uur, het tweede om 10.35 uur.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.