Slavernij

‘Staat en Slavernijverleden’ gepresenteerd

Den Haag – De publicatie ‘Staat en Slavernijverleden: Het koloniale slavernijverleden en zijn doorwerkingen’ is vandaag door minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot in ontvangst genomen.

De publicatie omvat de uitkomsten van onafhankelijk onderzoek naar het Nederlandse slavernijverleden. Het onderzoek is uitgevoerd door een Regiegroep met vertegenwoordiging vanuit de wetenschappelijke instituten Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), Universiteit van Curaçao (UoC), en het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Er hebben 40 auteurs aan meegewerkt.

Lees HIER de brief van Bruins Slot

En lees HIER ‘Staat en Slavernijverleden’

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.