Dreiging afschaling zorg door Mariadal afgewend

Kralendijk – De dreiging dat Mariadal de zorg moet afschalen is voorlopig afgewend. Staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen stelde vandaag tijdens zijn werkbezoek aan Bonaire het ziekenhuis voldoende financiën in het vooruitzicht om de zorg op niveau te houden. Mariadal heeft o.a. te maken met personeelstekorten. Intussen wordt onderzoek gedaan hoe de zorg en de financiering daarvan structureel veilig te stellen.

Ook voor BonLab is een tijdelijke oplossing getroffen. Het laboratorium is in elk geval tot het einde van het jaar verzekerd van financiering door VWS. Van Ooijen verklaarde enkele dagen geleden het verslag te hebben ontvangen van onderzoek naar de laboratoriumvoorziening op het eiland. Dat bevestigt dat er in combinatie met het lab van Mariadal sprake is van overcapaciteit. De komende maanden wordt met de betrokken partijen overlegd over de herinrichting van de laboratoriumdiensten.

Van Ooijen heeft voorts met de BES-eilanden bestuurlijke afspraken gemaakt over de verdere verbetering van onder meer de jeugdzorg en de dagopvang voor ouderen. Met de woorden “Er is nog heel veel werk te doen” vertrok de staatssecretaris naar Curaçao waar morgen het Vierlandenoverleg Gezondheidszorg plaatsvindt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.