Opmerkelijk goed eerste kwartaal Sint Maarten

Philipsburg – De liquiditeitspositie van Sint Maarten is in het eerste kwartaal sterk verbeterd. Per 31 maart beschikte het land over 48 miljoen gulden aan liquiditeiten, 22 miljoen meer dan eind december.

“Het eerste kwartaal van 2023 ontwikkelde zich boven verwachting ten opzichte van de vastgestelde begroting 2023. De eerste uitvoeringsrapportage toont een overschot op de gewone dienst van ANG 44 miljoen. Het resultaat valt daarmee ANG 25 miljoen hoger uit dan Sint Maarten begrootte voor het eerste kwartaal. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een onderbesteding op de post goederen en diensten en een hogere realisatie van de belastingbaten en de overige baten. Sint Maarten verwacht op basis van dit resultaat in 2023 een overschot op de gewone dienst van ANG 3 miljoen. Het Cft kan niet beoordelen of dit realistisch is”, aldus het College financieel toezicht.

Lees HIER de brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.