PvdA-senator Jeroen Recourt populair in Caribisch Nederland

Den Haag – Waar het erop leek dat D66 het CDA had afgelost als favoriete partij in het Caribisch deel van het Koninkrijk, worden beide partijen bij de verkiezing voor de Eerste Kamer afgetroefd door de PvdA.

Van de kiescolleges Bonaire, Sint Eustatius en Saba gingen 14 van de 19 stemmen naar sociaal-democraat Jeroen Recourt. Voordat hij in 2010 woordvoerder koninkrijksrelaties in de Tweede Kamer werd, was hij rechter op Aruba. Sinds 2019 is hij lid van de Eerste Kamer waar hij eveneens koninkrijksrelaties in zijn portefeuille heeft.

Bonaire (9 stemmen) en Saba (5 stemmen) kozen unaniem voor Recourt, op Sint Eustatius gingen 4 stemmen naar D66 en 1 naar het CDA. De 19 stemmen uit Caribisch Nederland zijn overigens niet echt van invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.