Slavernij

Koning en koningin bij start herdenkingsjaar slavernijverleden

Amsterdam – Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister-president Mark Rutte nemen zaterdag 1 juli 2023 in het Oosterpark in Amsterdam deel aan de Nationale Herdenking Slavernijverleden. Daarnaast zijn ook een delegatie van het kabinet en de gevolmachtigde ministers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten aanwezig.

De koning houdt tijdens de herdenking een toespraak. Over de inhoud – wel of geen excuses – wordt druk gespeculeerd. Met de herdenking in het Oosterpark en het Keti Koti Festival op het Museumplein start tevens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Tijdens het herdenkingsjaar wordt in het hele Koninkrijk door middel van evenementen en activiteiten stilgestaan bij dit verleden en de doorwerking daarvan in het leven van mensen nu.

De herdenking wordt live uitgezonden door de NOS, BVN via satelliet en via de BVN- livestream wereldwijd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.